De beste films van 2017 (tot heden)

Het lijkt een beetje vroeg, omdat het jaar nog niet helemaal voorbij is, maar ik kan niet wachten tot eind december om jullie de beste films van 2017 al te introduceren. De lijst die ik heb samengesteld, is allesbehalve volledig, maar bestaat 100% uit de beste films (tot heden) die je moet gezien hebben. Misschien kunnen ze je zelfs inspireren in je eigen kortfilm maken…

Lady Macbeth

Lady Macbeth heeft de verfijnde en aangename verrassingen van een smaakvolle film met het kloppend hart van een brutale psychologische thriller. Het is onmogelijk te stoppen met kijken naar de schoonheid van deze film, zelfs al wil je wegkijken van de wreedheid die erin verborgen zit.

Okja

Een jong meisje, genaamd Mija, doet er alles aan om te voorkomen dat een krachtig, multinationaal bedrijf haar beste vriend – een massief groot dier, genaamd Okja – ontvoert. Afgezien van een paar overdreven stukken in de film, is Okja bijna perfect voor wat het is. De beste van de vier films die ik tot nu toe in Cannes ’17 heb gezien. Eigenlijk is het een verhaal van sympathie vermomd als een spektakel; een verhaal van zorg en vriendelijkheid voor alle dieren, vermomd in een schepsel.

I Called Him Morgan

Eigenlijk een film die eind 2016 werd gereleaset, en daardoor tot 2017 mag gerekend worden. Decennia na het dienen van een gevangenisstraf voor de moord op een jazzmuzikant, bezinnen Morgan en zijn vrouw Helen zich op hun leven en zijn nalatenschap.

The Lost of Z

The Lost of Z gaat over een Engelsman die vastbesloten is om een oude stad te vinden in de Braziliaanse jungle. Maar eigenlijk gaat het verhaal over wat er gebeurt als je ouder wordt en je begint te beseffen dat je jeugdige dromen nog niet uitgekomen zijn: ga je je verwachtingen wat terugdraaien, of juist de versnelling verdubbelen in de richting van je obsessie. Om uiteindelijk te beseffen dat het niet zo gemakkelijk is om het moment te behouden zoals het vroeger was.

Alien: Convenant

Deze film is het vervolg op de film Prometheus en een enorme verbetering. Alien: Convenant voelt als wat het uiteindelijk is, het middelste gedeelte van een groter verhaal dat eindigt met de creatie van een perfecte soort. Alien: Convenant echoot Jurassic Park, The Evil Dead en Aliens van James Cameron. De science-fiction motoren worden ongetwijfeld gestart in deze film. Het wetenschappelijke lot dat het einde stuurt, komt neer op een sadistische middelvinger tegen de mensheid.