De films die je moet hebben gezien in je leven

Of je nu romantiek, drama, Sci-Fi of horror verkiest, er zijn films die je gewoon gezien moet hebben in je leven. Ongeacht welk genre. Sommige zijn belangrijk omdat ze je een ongemakkelijk gevoel geven, andere vermaken je, maar boven alles, heel wat films zetten je aan het denken. En nadenken is iets wat je als volwassene in het echt leven dient te doen, niet?

Films zijn ook een briljante manier om jezelf te verplaatsen in een nieuw verhaal waar je een ander leven op een andere plaats hebt. Omdat heel wat mensen een andere smaak hebben en omdat er gekozen moet worden uit de miljoenen films die er zijn, is het onmogelijk om een volledige lijst samen te stellen. Ik weet zeker dat heel wat films, die je zeker moet hebben gezien, mijn lijst zouden halen. Er zijn zoveel films die me hebben geraakt en ook andere die echt een sterk verhaal brengen.

De lijst hieronder is een mix van allerlei genres. Maak je keuze, organiseer een filmavond en vergeet vooral die emmer met popcorn niet!

A Woman Under the Influence (1974)

Deze film geeft de emotionele afbraak van een huisvrouw weer en de strijd van haar familie om haar van zichzelf te redden. Gena Rowlands en Peter Falk zetten een onvergetelijke prestatie neer als diep verliefd echtpaar, maar ze zijn niet in staat hun ijver uit te drukken in termen die anderen kunnen begrijpen.

To kill a Mockingbird (1962)

To Kill a Mockingbird is in de eerste plaats de verfilming van de gelijknamige roman (1960) over het opgroeien, onder buitengewone omstandigheden, in de jaren dertig in het zuidelijk deel van de Verenigde Staten. Het verhaal vertelt de significante veranderingen die de hoofdpersonen ondergaan in een periode van drie jaar.

The Godfather: Part II

Herinner je je nog wanneer de Oscar Best Picture naar de beste film van het jaar ging in 2005? Ik ook niet, maar 40 jaar geleden ging de Oscar niet alleen naar de beste film van het jaar, maar tevens naar een van de beste Amerikaanse films van het decennium: The Godfather Part II.

Annie Hall (1977)

Annie Hall is een film van Woody Allen. Het is een romantische komedie waarin Alvy Singer probeert te begrijpen waarom zijn relatie met Annie Hall een jaar geleden eindigde. Hij groeide op in New York, en viel zijn moeder lastig met allerlei onmogelijke vragen over de leegte van het bestaan. Voeg daar zijn onschuldige seksuele nieuwsgierigheid aan toe en je krijgt een prachtige film!

En omdat je hier dit artikel leest over onvergetelijke films, heb je misschien ook interesse in slot spelletjes met een film thema.